Ställa in och hantera databassynkroniseringar

I det här hjälpdokumentet

Alla arbetsytemedlemmar kan skapa databassynkroniseringar med leverantörer som Jira, GitHub och Salesforce. Arbetsyteägare hanterar anslutningsbehörigheter och kan granska eller ta bort valfri synkronisering.

Gå till vanliga frågor

Arbetsyteägare kan styra vem som får skapa anslutningar i arbetsytans anslutningsinställningar. Alla arbetsytemedlemmar utom gäster kan skapa en databassynkronisering för en leverantör som stöds, så länge synkroniseringen ingår i arbetsytans abonnemang. Medlemmar kan logga in med egna konton och synkronisera data från källkonton som de har åtkomst till.

Obs: Den här inställningen styr vem som kan skapa interna anslutningar, till exempel sådana som ditt team skapar med Workers. Den ändrar inte vem som kan skapa databassynkroniseringar. Befintliga synkroniseringar hanteras via den aktuella leverantörens anslutningssida.

Endast arbetsytans ägare kan se fliken Hantera under Inställningar → Anslutningar och ändra anslutningsbehörigheter.

  1. Öppna Inställningar.

  2. Välj Anslutningar.

  3. Öppna fliken Hantera.

Fliken Hantera har två avsnitt:

  • Hantera anslutningar och token: Öppna Alla anslutningar för att granska anslutningar som lagts till av arbetsytans medlemmar, eller Alla personliga åtkomsttoken för att granska token som skapats av medlemmar.

  • Hantera behörigheter: Ställ in vem som får installera anslutningar, åtkomst till anpassade MCP-servrar och vem som får skapa interna anslutningar.

Den här inställningen begränsar inte vem som kan skapa databassynkroniseringar. Just nu kan alla arbetsytemedlemmar skapa en databassynkronisering för en leverantör som stöds.

  1. I Inställningar → Anslutningar → Hantera rullar du ned till Hantera behörigheter.

  2. Leta upp Begränsa vem som kan skapa interna anslutningar.

  3. Öppna rullistan och välj ett av följande alternativ:

    • Alla arbetsytemedlemmar: Alla arbetsytemedlemmar kan skapa en databassynkronisering.

    • Endast arbetsyteägare: Endast arbetsyteägare kan skapa en databassynkronisering.

    • Arbetsyteägare och valda grupper: Arbetsyteägare och medlemmar i valda grupper kan skapa en databassynkronisering.

  4. Om du väljer Arbetsytans ägare och valda grupper, välj de grupper som ska ha åtkomst.

Den här inställningen är skild från Begränsa vilka anslutningar medlemmar kan installera, som avgör vilka anslutningar medlemmar får installera.

  1. Öppna Bläddra bland anslutningar i Inställningar → Anslutningar.

  2. Använd Sök anslutningar för att hitta en leverantör, eller begränsa katalogen med Alla kategorier och Alla typer.

  3. Öppna Alla typer och välj Databassynkronisering för att hitta leverantörer som stöder databassynkroniseringar.

  4. Välj en leverantör som stöds, till exempel Atlassian, GitHub eller Salesforce.

  1. I Inställningar → Anslutningar, öppna Anslutna.

  2. Använd Sök anslutningar, Alla kategorier eller Alla typer för att hitta en anslutning.

  3. Kontrollera etiketten bredvid dess namn:

    • Skapad av Notion: En anslutning som skapats av Notion.

    • Intern: En anslutning som ditt team har skapat, även anslutningar som skapats med Workers.

  4. Använd åtgärden som visas bredvid anslutningen, till exempel Slutför konfiguration, Lägg till tjänster eller Hantera, för att fortsätta konfigurationen eller öppna dess inställningar.

Fliken Anslutna listar anslutningar, inte enskilda databassynkroniseringar. För att granska synkroniseringar för en leverantör, öppna leverantörens inställningar för Databassynkronisering och välj Dina synkroniseringar.

När du har valt en leverantör:

  1. Välj Databassynkronisering bland leverantörens anslutningstyper.

  2. Öppna Översikt.

  3. Välj anslutningsknappen, till exempel Anslut Jira.

  4. Följ leverantörens steg för att logga in och godkänna åtkomst.

Den tillgängliga konfigurationen beror på leverantören. För Jira kan du:

  1. Välj en ansluten Jira-webbplats.

  2. Välj vilka Jira-ytor som ska inkluderas.

  3. Välj hur mycket historik för arbetsobjekt som ska synkroniseras.

  4. Välj anpassade egenskaper, eller aktivera Synkronisera alla nuvarande och framtida anpassade egenskaper.

  5. Välj Skapa synkronisering.

Öppna leverantörens inställningar för Databassynkronisering och välj Dina synkroniseringar. Varje synkronisering visar:

  • Det anslutna källkontot

  • De valda resurserna

  • Databaserna som skapats av synkroniseringen

  • Aktuell status för varje databas

  • Den senaste synkroniseringstiden

Välj Redigera för att ändra synkroniseringens konfiguration.

Under den första importen kan en databas vara Felfri medan en annan fortfarande fylls på med data.

  1. Öppna den synkroniserade databasen.

  2. Välj Synkroniserad längst upp i databasen.

  3. Granska aktuell status och tidpunkten under Synkroniserad till och med.


Vanliga frågor

Påverkas befintliga synkroniseringar om jag ändrar den här behörigheten?

Nej. Inställningar för anslutningsbehörigheter påverkar aldrig befintliga synkroniseringar och begränsar inte heller vem som kan skapa nya databassynkroniseringar. Befintliga synkroniseringar hanteras via leverantörens anslutningssida.

Styr den här inställningen vem som kan skapa databassynkroniseringar?

Nej. Just nu kan alla arbetsytemedlemmar skapa en databassynkronisering för en leverantör som stöds, så länge synkroniseringen ingår i ditt abonnemang. Den här inställningen styr vem som kan skapa interna anslutningar, till exempel sådana som ditt team skapar med Workers.

Kan arbetsytans ägare redigera eller ta bort en synkronisering som skapats av en annan medlem?

Ja, arbetsytaägare kan redigera eller radera alla synkroniseringar som skapats av en annan medlem.

Vilka abonnemang stöder databassynkroniseringar?

  • Enterprise: Salesforce

  • Business: Jira och GitHub


Ge feedback

Var den här resursen till hjälp?